Mikrobiologisk JordprøveVi laver mikrobiologiske biologiske jordprøver. Det sker ved at bruge en mikroskop til at undersøge jorden og se hvordan mikrobiologien har det i din jord. Bestil Her Vi genetablerer jordens biologiske fødenetværk så din jord regenerer og bliver mere produktiv.

En stor del af dansk landbrugsjord er død jord. Det vil sige at dem mikrobiologiske fødekæde ikke findes i jorden. Der findes ofte kun sygdoms fremkaldende bakterier og svampe.

Jordens mikrobiologiske fødekæde skal indeholde mindst 5 lag af plante symbiotiske mikroorganismer for at fungere og dermed underbygge planternes vækst. Se Priser


JORDENS MIKROBIOLOGISKE FØDENETVÆRK ER DANSK LANDBRUGS FREMTID

Jordens fødekæde starter med planter og plante rødderne som leverer energi fra fotosyntesen til de mikroorganismer der er nyttige for planterne.

Det er bakterier, svampe og nematoder (rundorm), som bliver ædt af arthropods (leddyr), bakterier og svampe ædende nematoder, og protozoer og derved frigives næringsstoffer til planterne.

Rov arthropods og rov nematoder afslutter den mikrobiologiske del af fødekæden som fortsætter med de synlige regnorm, snegle, nytte insekter, fugle og muldvarper.

På engelsk hedder metoden SOIL FOOD WEB, det er en metode hvor der kun anvendes biologi og regenerative metoder til dyrkning af afgrøder.

Genetablering af jordens biologi sker ved at tilsætte biologien til jorden og afgrøderne, det tager 1 til 3 år at regenerere jordens mikrobiologi. Metoden bekæmper sygdomme, skadedyr og reducere behovet for gødning. Det handler om at genetablere naturens biologiske kredsløb.